Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyafajták

ŐRZŐ-VÉDŐ KUTYÁK

 

A BULLTERRIER

 

bullterrier.jpgA kutya múltja tévesztő. Igaz néha az emberek pár százaléka még mindig harci kutyának tartja. Az arcát sokan csúnyának mondják, de ez tévesztő mert ez egy nagyon kedves tanulékony kutya. Marmagassága 53-56 cm. Súlya 29-30 kg.  Ezt a kutyát az 1800-as években tenyésztették ki Angliában. Ez egy ősi angol fajta. Fél évszázadon keresztül teljesen levágták füleit, hogy ne sérüljön a harc folyamán. És régen semmi másra nem használták csak, hogy véres küzdelemben saját fajtáját ölje.

 

 

 

A DOBERMANN

 

dobermann.jpgEzt a kutyát töbnyire rendőrkutyának tenyésztik. Ősei között megtalálható a németjuhász, a rottweiler, a német dog, a pincser és az angol agár is. Marmagassága 60-71cm. Súlya 30-40 kg. Dobbermannt tartani életformát jelent. A 19. század végén tenyésztették ki Németországban.

 

 

 

 

SZÁNHÓZÓ KUTYÁK

 

ALASZKAI MALAMUT

 

malamut.jpgAz egyik leghíresebb szánhúzó kutya. Nagyon szép a kutya, hisz hosszú szőre besegít ehez. Füle közepes nagyságú, felálló. A farka szép, vissza fele kunkorodó.Súlya 34-38 kg. Legjobb hely ahol tartani lehet az a hidegebb terület.

 

 

 

 

 

SZIBÉRIAI HUSKY

siberian_husky.jpgAhusky is a végtelen Szibériából származó, szánhúzó fajta. Súlya 16-17 kg. Őrző-védőnek is megállja a helyét, viszont nagyon kedves a természete. Mérsékelt éghajlati viszonyokhoz is könnyen alkalmazkodik.

 

 

 

 

 

 

Pásztorkutyák

 

KOMONDOR

Ez a kutya a legősibb magyar pásztor kutya. A puli mellett nagyon kell vigyázni a szőrére, mert becsomósodikés komondor.jpg      így a bolhák könnyebben szaporodnak, ezért célszerű szétszedni. Házőrzőnek is megbízható. Súlya 40-60 kg.

 

 

 

 

PULI

A pásztor kutyák közül az egyik leghíresebb kutya, meg amúgyis egy nagyon híres kutya. Elegáns, vicces arca vonza az embereket. Mostanság már nem nagyon használják nyáj őrzésre, de annál inkább házikedvencnek. Nagyon együttérző, és ha jól neveli az ember akkor még sokkal jobban megérti és teljesíti azt amit mondanak neki. Súlya 10-15 kg. Hosszú szőrét levágni csak nagyon ritkán szabad. A szeménél lévő szőröket nem szabad levágni, de csak akkor ha már teljesen nem lát tőle semmmit, de akkor is csak nagyon picit.puli.jpg


 

 

 

 

 

 

Vadászkutyák

Magyar agár

A magyar vadászkutyák egyik legismertebb kutyája. Végtagjai erősek,izmosak, széles állásúak. Farka hosszú, lógatva tartja, vége a csánktól vízszintesen visszahajlik. Szőre rövid, sima, erős. Leggyakrabban csíkos ordas vagy hamvas, de lehet egyszínű fekete. Tanulékony, de gyakran elereszti a füle mellett a parancsot. Remek házőrző, kísérő, vadászaton és a versenypályán is megálllja a helyét. Tekintete figyelmes. Marmagassága :  65-70 cm.magyar-agar.jpg